GitLab

Wij hebben ervoor gekozen om GitLab te gebruiken als hulpmiddel voor Scrum en het project in het algemeen. Wij hebben voor GitLab gekozen, omdat dit een handig all-in-one pakket is waarin user stories gekoppeld kunnen worden aan issues binnen de repositores.

In gitLab hebben wij een project aangemaakt genaamd Cinnovate, dit project is onderverdeeld in onze 3 repositories:

  • GUI (nuxt project)
  • Sensor (C++ project)
  • Socket Server (C# project)

In gitLab is het mogelijk om een Product Backlog aan te maken met user stories. Deze user stories zijn inzichtelijk per repository, maar kunnen ook als geheel bekeken worden in het Cinnovate project. Bij het toewijzen van een user story kan er automatisch een nieuwe branch worden aangemaakt. Na het voltooien van een user story kan de branch, na controle en goedkeuring van de code, gemerged worden met de hoofdbranch.