Scrum

Wij hebben ervoor gekozen om scrum te gebruiken als projectmethodiek. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij deze methodiek op school hebben geleerd en gedurende het tweede schooljaar al gebruik hebben gemaakt van Scrum tijdens het comakership. Daarnaast wordt binnen Cinnovate ook gebruik gemaakt van Scrum.

De voordelen van scrum ten opzichte van een methode zoals Prince2 is dat je in korte sprints werkt. Hierdoor heb je regelmatig oplevermomenten waardoor de product owner altijd op de hoogte is van de voortgang. Dankzij de vele contactmomenten met de product owner is het makkelijker om een product op te leveren waar de product owner achter staat. Aan het eind van elke sprint zullen wij een retrospective houden waarin wij binnen het team zullen bespreken hoe de sprint is verlopen. Wij zullen hierin bespreken waarom user stories niet behaald zijn, zodat deze problemen in volgende sprints verbeterd/voorkomen kunnen worden.

Hierbij zal onze opdrachtgever, Sander Kolkman de rol van Product Owner innemen, Ken Cheung zal de Scrum Master zijn en zal de rest van het team de rol van Development Team op zich nemen.