SocketServer V.S. API

Tijdens het bepalen van de technische specificaties van het onrust prototype liepen we tegen het probleem aan hoe de data te versturen van de sensor naar de grafiek. Hiervoor is een server nodig die alle data coördineert. Uiteindelijk zijn wij op twee mogelijke oplossingen gekomen: een Websocket of een API.

Websocket

Een Websocket is een connectie die open blijft. Vervolgens kunnen beide  partijen berichten naar elkaar sturen. Bijvoorbeeld de server ontvangt nieuwe gegevens, dan kan de server tegen de andere clients melden dat er nieuwe data beschikbaar is.

API

Een API is een gesloten verbinding. De client vraagt gegevens op waarna de verbinding verbroken word.

Besluit

De gegevens die wij moeten versturen zijn: onrust, werking van vitale organen en mobiliteit. Bij een API ontstaat er vertraging i.p.v. realtime, omdat de nieuwe gegevens iedere x aantal seconden weer opnieuw opgevraagd moeten worden.  Dit lijkt ons niet wijs bij het monitoren van vitale organen. Om deze reden hebben wij besloten om de gegevens te ontvangen/ versturen via één of meerdere Websockets.